# معرفی #
دانشجویان مدیریت هتلداری با مشخصات انواع مؤسسات پذیرایی، اصول و معیارهای انتخاب، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات پذیرایی، تقسیم کار در این گونه مؤسسهها، رزرواسیون، منوشناسی و منونویسی، شناخت مواد غذایی و انرژی غذایی آنها، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذاها، پیش غذاها و شیرینیها، بهداشت مواد غذایی، بهداشت کار و ایمنی در محیط آشپزخانه مؤسسات پذیرایی و در کل هرآنچه برای اداره و مدیریت صحیح و مناسب یک هتل، متل، رستوان و موارد مشابه ضروری است، آشنا میشوند.
# تواناییها و مهارتهای لازم #
با توجه به نوع کار فارغالتحصیلان این رشته، دانشجویان باید علاوه بر زبان انگلیسی به زبان دوم ( یکی از زبانهای فرانسه، آلمانی یا عربی) تسلط داشته باشند. البته در دانشگاه دروسی دراین زمینه ارائه میشود. دانشجویان این رشته باید از روابط اجتماعی خوبی برخوردار بوده و قدرت تجزیه و تحلیل و خلاقیت بالایی داشته باشند. هم چنین آشنایی با تخصصهایی در اموری چون منابع انسانی، بازاریابی و فروش، رفتار سازمانی، امور مالی و حسابداری هتل نیز ضروری است.
# مقاطع بالاتر تحصیلی #
بازاریابی جهانگردی، برنامهریزی توسعه جهانگردی، مدیریت بازرگانی (با 7 گرایش)، مدیریت دولتی (با 6 گرایش)، مدیریت صنعتی (با 4 گرایش)، مدیریت فناوری اطلاعات (با 6 گرایش)، مدیریت تکنولوژی (با 1 گرایش)، مدیریت مالی، کارآفرینی (با 11 گرایش)، مدیریت منابع انسانی (با 5 گرایش)، علمی کاربردی مدیریت نشر، مدیریت حمل و نقل دریایی بین قارهای، مدیریت بحران، مدیریت بازرگانی دریایی، مالی (با 3 گرایش)، مدیریت اجرایی (با 2 گرایش)، مدیریت امور شهری، مدیریت MBA
# کاربرد این رشته و وضعیت بازار کار #
محل اشتغال فارغالتحصیلان این رشته در مرحله اول هتلهاست و اگر شغلی در هتلها نیافت هر مکانی که کار هتلداران را انجام میدهند محل اشتغال آنها است. فارغالتحصیلان مدیریت هتلداری میتوانند در زمینههای تخصصی صنعت هتلداری مانند واحدهای پذیرایی و اقامتی، مؤسسات ملی و جهانگردی و شرکتهای حمل و نقل هوایی نیز فعالیت کنند.
ردیف |
نام دانشگاه |
شهر |
1 |
دانشگاه علامه طباطبایی |
تهران |
2 |
دانشگاه شیراز |
شیراز |