مهندسی دریا گرایش مهندسی کشتی


معرفی:

مهندسین کشتی به عنوان مدیر فنی کشتی؛ مسؤول تعمیر، نگهداری و راه اندازی موتور کشتی هستند و به همین دلیل دانشجویان این رشته پس از آموزش‌های تئوری یک دوره کارآموزی را بر روی کشتی‌های اقیانوس پیما در خارج از کشور می گذرانند. در گرایش مهندسی کشتی دانش مربوط به اداره فنی امور کشتی‌ها، موتور کشتی و تا حدی بدنه آن آموزش داده می‌شود .

 

توانایی‌ها و مهارت‌های لازم:

علاقه به سفرهای دریایی، توانایی بدنی بالا و سلامت جسمی، صبر و حوصله زیاد، نظم و دقت فراوان و توانمندی بالا در دروس ریاضی، فیزیک، زبان انگلیسی و کامپیوتر از جمله عوامل لازم برای موفقیت در این رشته می‌باشند.

 

مقاطع بالاتر تحصیلی:

فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد در4 گرایش معماری کشتی گرایش سازه کشتی، معماری کشتی گرایش هیدرو مکانیک کشتی، مهندسی دریا (با 3 گرایش)، مهندسی ساخت در صنایع دریایی ادامه تحصیل بدهند.

 

کاربرد این رشته و وضعیت بازار کار:

دانشجویان مهندسی کشتی بنا بر سفارش ارگآن‌های خاصی همچون "شرکت کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران" پذیرفته می‌شوند و از همان ابتدا بورسیه نهادهای دریایی می‌باشند و در نتیجه آینده شغلی آن‌ها تضمین است. کارخانه‌های کشتی سازی در بوشهر، شمال و خلیج فارس نیز از کارخانه‌های مهم کشتی سازی ایران هستند که فارغ‌التحصیلان مهندسی کشتی سازی می‌توانند در آن‌ها استخدام و وارد بازار کار شوند.