چند نکته کلیدی برای یک نتیجه بهتر در آزمون
از آنجایی که معمولا سطح دانش داوطلبان آزمون ها نسبت به نتایج کسب شده آن ها همخوانی ندارد، می توان به راحتی نتیجه گرفت عدم رعایت تکنیک ها و اصول تست زنی یا آزمون دادن باعث این اتفاق می شود. معمولا وقتی صحبت از تکنیک های تست زنی یا قواعد آزمونی می شود، همه منتظر یک فرایند پیچیده هستند، ولی مهارت های آزمونی همان کارهای بسیار ساده ای هستند که شما می شناسید و در همهمه کارها و مطالعه دروس مختلف به فراموشی سپرده اید. به کلید های زیر توجه کنید ...
بخش اول : صورت خوانی و تحلیل صورت سوال
بخش دوم :گزینه خوانی
2-1) حتما قبل از شروع حل نگاهی گذرا به هر 4 گزینه بیندازید تا محدوده پاسخ برایتان مشخص شود. فراموش نکنید گزینه ها نیز بخشی از صورت سوال و داده ها محسوب میشوند.
2-2) متوجه علائم گزینه ها باشید. در سوالات محاسباتی ، علائم میتوانند پیام هایی به همراه داشته باشند. در سوالی که گزینه های(- ± + ) یک عدد را داشته باشد به احتمال زیاد طراح در نظر داشته که شما در قسمتی از حل به خطای محاسباتی میرسید که ممکن است به پاسخ غلط دست پیدا کنید پس باید در آن مراقب علائم باشید!
2-3) عدم هماهنگی دستوری گزینه ای با صورت سوال نیز در برخی سوالات راهنمای شما خواهد بود. در سوالات جای خالی ممکن است یکی از گزینه ها از نظر دستور زبان جمله صورت را به ظاهر خوشایندی در نیاورد پس میتواند گزینه قابل حذف باشد.
2-4) در گزینه هایی با دو گزینه کاملا متناقض معمولا یکی از 2 گزینه شانس بودن بین 4 گزینه را به خود اختصاص میدهد.
2-5) گزینه های هم معنی یکدیگر را حذف میکنند. اگر در تستی 2 گزینه هم معنا داشته باشیم حتما هر 2 گزینه حذف میشوند زیرا تست تنها یک پاسخ درست دارد !
بخش سوم : فرآیند پاسخ
3-1) در تست های محاسباتی و فرموله در نظر داشته باشید که سقف معمول یعنی سوالی با پاسخ کوتاه ....اگر در حل به خط دوم وسوم رسیدید به احتمال بسیار زیاد از خواسته طراح درک اشتباه داشته اید و از آن دور شده اید ...
3-2) در فرآیند حل حتما به دور پاسخ نهایی خط بکشید سپس آنرا در دفترچه علامت زده بعد بلافاصله وارد پلسخ برگ کنید .
توجه داشته باشید در صورتیکه بعد از 15 ثانیه به راه حل دست نیافتید حتما به سراع تکنیک ها بروید.
بخش چهارم تکنیک ها
توجه داشته باشید که تست زنی ابزار تسلط به آموخته هاست پس هرگز قبل از یادگیری کامل سراغ تست زنی نروید .زیرا علاوه بر تاثیرات منفی ذهنی باعث می شوید نسبت به مبحث بد بین شده وبعد ها حتی در شرایطی که آموزش می بینید خطر حذف مبحث را ایجاد میکند پس ابتدا آموزش سپس تسلط
4-1) تکنیک گزینش سوال
داوطلبان را می توان در جلسه آزمون به 2 گروه تقسیم کرد. داوطلبان خیلی قوی و بقیه داوطلبان. گروه اول با 3 نوع سوال مواجه میشوند .سوالات آسان که سریع حل میشوند. سوالاتی نسبتا سخت که زمان بیشتری میبرند (A) وسوالات بسیار سخت که خیلی زمان نیاز دارند (B)
در مرحله اول سوالات دسته اول را حل کرده و سوالات2گروه بعدی را علامتگذاری میکنیم و تا انتهای دفترچه به همین رویه ادامه میدهیم. در مرحله دوم از ابتدای دفترچه سوالات گروه A پاسخ داده و تا انتها ادامه می دهیم ودر مرحله آخر در صورتیکه زمان باقیمانده مجددا به سراغ گروه B میرویم.
گروه دوم نیز با 3 نوع سوال برخورد میکنند .سوالاتی که توان حل آنها را دارند ، سوالاتی که احتمال حل شدن دارند ولی زمان بیشتری نیاز دارد (+) و سوالات سخت که امکان حل ندارند (-)
در مرحله اول سوالات گروه حل میشود و در مرحله دوم به سراغ سوالات (+) میرویم
4-2 تکنیک زمان نقصانی
با استفاده از روش گزینش سوالات قاعدتا بخشی از زمان هر درس باقی خواهد ماند .
در تکنیک دوم قبل از شروع هر درس به زمان آن دقت کنیم و از زمان کل به ازای هر 15 دقیقه 2 دقیقه کسر میکنیم .در این حالت بعد از اتمام سوالات زمانی را صرف وسواس در تست زنی نکرده ایم و نتیجه مطلوبتری خواهیم داشت . البته این زمانبندی در آزمون های جامع برای افراد مختلف، متفاوت استخراج می شود.
4-3 توجه به تله های تستی
باید توجه داشت تست های دام دار معمولا در هنگام آزمون قابل شناسایی نیستند فقط بطور کلی باید به علائم اینگونه تست ها آشنا بود و با دقت بیشتری عمل کرد .
1) تست هایی با گزینه های عددی مشترک و علائم متفاوت 1± 1+ 1- (توجه در ضرب و تقسیم )
2) تست هایی با گزینه های عددی با اعشار متفاوت 1/0 1 01/0 001/0 (توجه به تقسیم و ضرب در ده )
3) تست هایی با اطلاعات زائد در صورتیکه در حل کمکی نمیکنند .
4) تست هایی که بدون دانستن کل مبحث مربوطه و با توجه به بخشی از صورت قابل حل است
5) تست هایی با افعال منفی
6) تست هایی با صورت های طولانی