تکنیک های تقویت مغز



نویسنده کتاب «باهوش تر از آنچه فکر می‌کنید»، کلایو تامپسون معتقد است با انجام این ۹ کار می‌توانید با کمک تکنولوژی یا حتی بدون آن، قدرت تفکرتان را پرورش دهید. امتحان کنید!

1- ساعت‌هایی را آفلاین باشید
گاهی اوقات بی خیال اینترنت شوید و بدون آن زندگی کنید. مثلا آخر هفته‌ها ایمیل و همین‌طور پست‌های شبکه‌های اجتماعی تان را بررسی نکنید. از فیس بوک گرفته تا وایبر، واتس آپ، لاین و تلگرام!

واقعا مجبور نیستید هربار آنلاین می‌شوید، وقت خود را با بررسی شبکه‌های اجتماعی و انجام کارهای بیهوده و وقت گیر تلف کنید. اینترنت پر از منابع آموزشی بزرگ است. از جمله دوره‌های آموزشی آنلاین، ویدئوهای جذاب و کاربردی و ابزارهای افزایش دامنه واژگان. به جای تلف کردن وقت خود با موضوعات بی فایده، به تغذیه مفید مغز خود بپردازید و متناسب با فعالیت‌های اجتماعی تان، اطلاعاتتان را افزایش دهید.

2-  یادداشت بردارید
یادتان هست وقتی مدرسه می‌رفتید و شب‌های امتحان به خصوص سالی که کنکور داشتید، چقدر از درس‌هایتان یادداشت بر می‌داشتید؟ حالا هم‌ همان کار را انجام دهید و اصلا لازم نیست یادداشت‌هایتان ادبی یا طولانی باشد! همان چند دقیقه ای که صرف نوشتن آموخته‌های آن روز می‌کنید، راهی مطمئن برای افزایش قدرت مغز است. کافی است یک یادداشت ۴۰۰ کلمه ای از مطالبی که هر روز می‌آموزید، تهیه کنید.

3-  چه کارهایی انجام داده اید؟
بخش عمده ای از هوشمندی با میزان اعتماد به نفس و شادی شما مرتبط است؛ پس همین الان یک کاغذ بردارید و برخلاف همیشه که فهرستی از «کارهایی که می‌خواهم انجام دهم» تهیه می‌کردید، این بار آمار«کارهایی که انجام داده ام» را بگیرید تا هم اعتماد به نفستان افزایش یابد و هم خوشحال و شاد شوید.

4- حروف متقاطع یا سودوکو؟!
تفاوتی نمی‌کند! همه بازی‌های ذهنی و جدول‌ها علاوه بر سرگرم کردن شما، می‌توانند با درگیر کردن مغز، روشی مفرح و موثر برای تربیت و فعال کردن مغز باشند. مدتی این روش را امتحان کنید تا ببینید سرعت پردازش مغزتان چقدر افزایش می‌یابد.

5-  پسر نوح با بدان بنشست...
اگر می‌خواهید باهوش‌تر شوید، باید دوستان باهوش داشته باشید. شاید اوایل این ارتباط‌ها اعتماد به نفستان کمی خدشه دار شود اما یادتان باشد رفت و آمد با کسانی که باهوش تر از شما هستند، یکی از سریع ترین راه‌های یادگیری است. دور و برتان را پر کنید از آدم‌های باهوش و سعی کنید علاوه بر حفظ فروتنی خود، همیشه تشنه دانستن باشید و از آن‌ها چیزی یاد بگیرید.

6- او یار مهربان است!
مهم نیست چه می‌خوانید، فقط بخوانید! بیشتر تحقیقات پژوهشگران نشان داده اند بهترین افزایش دهنده قدرت مغز، مطالعه و خواندن است. از روزنامه رفته تا رمان، کتاب علمی و... خلاصه هرچه دستتان رسید، بخوانید چون سوژه متن مهم نیست، کمیت اهمیت دارد!

7- مطمئنید یاد گرفته اید؟
انیشتین گفته: «اگر نمی‌توانید چیزی را برای دیگران به راحتی توضیح دهید، به این دلیل است که آن را به اندازه کافی درک نکرده اید». پس هر موضوعی را که یاد گرفتید، سعی کنید برای دیگران تعریف کنید و اطلاعاتتان را در اختیار بقیه بگذارید تا با تکرارشان، هم در ذهنتان ماندگار شوند و هم مطمئن شوید که مطلب را تمام و کمال گرفته اید.

8- همیشه در چارچوب حرکت نکنید!
استیو جابز جوان پس از ترک تحصیل، زمان بیکاری زیادی داشت که از آن برای یادگیری خوشنویسی استفاده کرد. در آن زمان خوشنویسی برای او بی‌ربط به نظر می‌رسید، اما مهارت‌های طراحی که او یاد گرفته بود، بعدها به مکینتاش راه یافت. شما هرگز نمی‌دانید در آینده چه چیزی مفید است. فقط کافی است سعی کنید چیز جدیدی یاد بگیرید و منتظر بمانید تا فرصت استفاده از آن به دستتان بیاید. خواهید دید همین دانسته‌های در ظاهر بی ربط چطور با جنبه‌های مهم زندگی تان ارتباط برقرار می کنند! پس، از امتحان کردن مهارت‌های بی ربط با امروزتان نترسید.

9- یک زبان جدید لطفا!
سرعت یادگیری مهم نیست؛ کافی است به هر طریقی که شده؛ سفر به کشورهای خارجی یا شرکت در کلاس‌های آموزش زبان یا حتی استفاده از خودآموزها و دوره‌های مجازی آموزش زبان این کار را شروع کنید. فقط سعی کنید کارتان را زودتر شروع و مداوم آن را دنبال کنید تا مغزتان فعال و پویا بماند.