اگر مستمر و با برنامه ریزی درس بخوانید: اردیبهشت، بهشت می شود!


 

فروردین آخرین نفس‌های خود را می‌کشد؛ ماهی که آغاز آن با تعطیلات نوروزی همراه است؛ ایامی که اکثر قریب به اتفاق داوطلبان با جدیت و پیگیری درس می‌خوانند و رضایتمند از کار خود در این دوران به کلاس درس می آیند و حتی برخی از داوطلبان تصور می‌کنند که اکنون باید کمی استراحت کنند تا خستگی این دوران را از تن برون کنند؛ و در واقع زمان ارزشمند و حیاتی بعد از تعطیلات را از دست می‌دهند.

من همیشه به داوطلبان می گویم که هیچ وقت به مطالعه خود در تعطیلات نوروزی مغرور نشوید؛ چون در این ایام، همه ی رقبای جدی و واقعی شما بخوبی درس می‌خوانند؛ اما آنچه که یک داوطلب را در این دوران از سایر داوطلبان پیش می‌اندازد، مطالعه مستمر و با برنامه، در مدت باقی مانده تا آزمون سراسری است.

وضعیت داوطلبان در این ایام؛ همانند کوهنوردان است که برای پیمودن مسیر مورد نظر خود، نقشه‌ی بسیار دقیقی را طراحی می‌کنند و همه‌ی جوانب کار را می‌سنجند تا با موفقیت به مکان مورد نظرشان صعود کنند آنها هیچ وقت نمی گویند که چون ابتدا یا میانه‌ی مسیر را خوب طی کردیم در انتهای مسیر می توانیم بیشتر استراحت کنیم، و همیشه برای طی کردن کوه‌های سخت و دشوار، برنامه‌ای دقیق و حساب شده دارند و تمام احتمالات را در نظر می‌گیرند همچنین آنها هیچ وقت از دشواری‌ها و مشکلات نمی‌ هراسند و درنهایت، اگر نتوانستند برای بار اول به قله‌ای صعود کنند، نمی گویند که صعود این قله غیر ممکن است.

شما نیز باید بدانید که لازمه‌ی رسیدن به اهدافتان، با برنامه و مرحله به مرحله گام برداشتن است. هیچ کس به یکباره و ناگهانی به موفقیت نمی‌رسد؛ بلکه برای رسیدن به موفقیت، باید راه را گام به گام، با حوصله و طبق برنامه طی کرد.

این مساله در ایام پس از تعطیلات نوروز، اهمیت بیشتری دارد، زیرا تعدادی از مدارس، کلاس‌های خود را کاهش می دهند و داوطلبان وقت آزاد بیشتری دارند. اگر داوطلبان، برنامه‌ای ویژه برای زمان آن خود نداشته باشند، وقتشان را به بطالت خواهند گذراند و با تصور اینکه نسبت به سایر داوطلبانی که هنوز کلاس‌‌هایشان دایر است، وقت بیشتری دارند، مطالعه ی مفیدشان کاهش پیدا می‌کند و صبح را به امید مطالعه در ظهر و ظهر را به امید مطالعه در شب، به هدر می‌‌دهند. عده‌ای از داوطلبان نیز در این فرصت مناسب به همه‌ی دروس خود نمیپردازند و مطالعه برخی از دروس را به سایر دروس ترجیح می‌دهند.

برای داشتن یک برنامه حساب شده، آخر هفته نگاهی به هفته‌ ای گه گذشت داشته باشید و کارهای عقب مانده‌تان را لیست کنید تا سریع‌تر آنها را انجام دهید و با بررسی عملکردهای خود در هفته‌ ی گذشته، نقاط قوت و ضعف خود را بررسی و آنها را تقویت و تثبیت کنید. در این میان، نگاهی هم به برنامه‌ی هفته‌ی آینده‌تان داشته باشید و درس‌های را که هفته‌ی بعد باید بخوانید، یادداشت کنید تا بتوانید برای تمام روزهای هفته برنامه‌ریزی کنید.

در طی هفته نیز هر شب، کارهایی را که در طول روز انجام داده‌اید، بررسی کنید. همچنین برنامه‌ای را که از اول هفته برای روز بعد در نظر داشتید که آن را اجرا کنید، نگاه کنید تا در صورت نیاز، با توجه به شرایط، آنها را تغییر دهید.

توجه داشته باشید که در این دوران باید زمان مناسبی را برای مطالعه تک تک درس‌ ها اختصاص دهید و هیچ درسی را کنار نگذارید و به طور متعادل درس بخوانید؛ البته لازم است که توجه خود را روی موارد مهم معطوف کنید و از دوباره کاری‌هایی که مفید واقع نشده‌اند پرهیز کنید تا بتوانید در این روزهای باقی‌مانده و مهم، کارهای مفیدتری انجام دهید. برای اینکه بدانید چه چیزی را باید در این دوران مطالعه نمایید، به عملکرد خود در گذشته توجه کنید و نتایج آزمون‌های آزمایشی یا نمرات درسی خود در مدرسه را در طی ماه‌ های گذشته، با دقت بررسی نمایید تا نقاط قوت و ضعف خود را به درستی بیابید، از اشتباهات گذشته خود درس بگیرید و بتوانید از ظرفیت‌‌ها و توانمندی‌های خود به صورت مطلوبی بهره برداری کنید.

در پایان باید گفت که در این دوران، عده‌ای از داوطلبان در فضایی شلوغ که پر از کتاب و دفتر و جزوه‌ است، درس می‌خوانند و حاضر به مرتب کردن محل مطالعه خود نیز نیستند و بهانه می‌آورند که مرتب کردن محل مطالعه‌شان زمان‌بر است و ترجیح می‌دهند که وقتشان را به جای مرتب‌سازی، صرف مطالعه کنند و از افراد خانواده نیز می‌خواهند که کاری به محل مطالعه آنها نداشته باشند؛ چون بعد از مرتب سازی نمی توانند جزوات و کتاب‌هایشان را پیدا کنند؛ در حالی که مطمئنا در یک محیط نامرتب و کثیف نمی‌توان بخوبی تمرکز کرد. نمود محیط مطالعه و حتی محتویات درون کیف شما در ذهن شما آشکار خواهد شد. اگر همه چیز مرتب و سر جایش باشد، ذهن شما هم مرتب‌تر و راحت‌ تر درگیر مسائل می‌شود تا اینکه دغدغه ذهن شما، یافتن یک خودکار یا یک برگه تست در بین انبوهی از کاغذهای روی میز یا درون اتاقتان باشد! پس در پایان هر روز، محیط کاری خود را مرتب کنید تا روز بعد را با یک حس توام با پاکیزگی و انرژی مثبت آغاز کنید.

وضعیت داوطلبان در این ایام، همانند کوهنوردان است که برای پیمودن مسیر مورد نظر خود، نقشه‌ی بسیار دقیقی را طراحی می‌کنند و همه‌ی جوانب کار را می‌سنجند تا با موفقیت به مکان مورد نظرشان صعود کنند.

در یک محیط نامرتب و کثیف نمی‌توان بخوبی تمرکز کرد. نمود محیط مطالعه و حتی محتویات درون کیف شما در ذهن شما آشکار خواهد شد.