25 اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی
تقویم ورق می خورد و روزها و ماه ها و سال ها مثل باد می گذرند. خیلی چیزها در این میان رنگ کهنهگی می گیرند و شاید در میان غبار فراموشی گم شوند؛ اما از کنار برخی از همین کهنهگی ها نمی شود به راحتی گذشت و نادیده شان گرفت.
25 اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر حماسه سرای ایرانی است که عمرش را برای پاسداری از زبان فارسی صرف کرد.
در سال 329 هجری قمری که آدم الشعرا ابوعبدالله رودکی، پدر شعر فارسی بدرود حیات گفت روستای پاژ از توابع توس خراسان، شاهد ولادت ابوالقاسم حسن بن علی طوسی، معروف به فردوسی بود.
فردوسی از کودکی به دانش آموزی پرداخت و اخلاق، تاریخ و فرهنگ ایرانی، تن و جان او را پرورش داد.
شاعر حماسه سرای ایرانی، حدود 90 سال زیست و سی سال از عمر گرانبهایش را صرف نگهداری زبان اصیل فارسی و تمدن ایرانی کرد.
25 اردیبهشت روزی است که فردوسی سرودن شاهنامه را بعد از 30 سال به پایان رساند و به همین علت امروز روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی نام گرفته است .
حکیم ابوالقاسم فردوسی ، شاعر بلندآوازه فارسی سراست که با اثر شکوهمند خود، شاهنامه، نقش جوانمردی، اخلاق و ایمان را در بلندای زمان بر تاریخ نشاند و با حکمت و بینش گسترده اش، فرهنگ غنی ایران را تا فراسوی مرزهای خاکی بر دل عاشقان فرهنگ و هنر نمایان کرد
فردوسی از جمله معماران فرهنگ و ادب بخش بزرگی از جهان امروز است که با هموار ساختن رنجی سی ساله بر خود، تصویری زیبا از همراهی دین و فرهنگ ملی را از خویش به یادگار گذاشت.
گردآوری: زهرا هدیه لو