ایجاد دو رشته برنامه ریزی امور تربیتی و مشاوره /تلاش برای درج این رشته ها در دفترچه کنکور
معاون پرورشی وفرهنگی وزارت آموزش و پرورش خواستار استمرار فعالیت های پرورشی و فرهنگی در فضای جدید کشور شد و گفت این فعالیتها باید خلاقانه و نوآورانه باشد.
به گزارش ایسنا، در آغاز نشست مجازی مشترک بین معاونان پرورشی و مدیران امور اداری و منابع انسانی استانها علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ایجاد دو رشته مستقل برنامه ریزی امور تربیتی و مشاوره که در دستور کار شورای هماهنگی و برنامه ریزی تربیت معلم قرار دارد و مصوب شده است، از موارد مثبت به شمار می رود، انشاءالله مراحل نهایی و درج در دفترچه کنکور انجام شود. انتظار داریم که این دو رشته به صورت تفکیک شده در دانشگاه فرهنگیان لحاظ شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ۱۷۷ کد ضمن خدمت به حوزه پرورشی و فرهنگی اختصاص داده شده است و کمک شد تا بتوانیم ۲۸ میلیون نفر ساعت آموزش ضمن خدمت در حوزه پرورشی و فرهنگی برگزار کنیم.
وی با اشاره به بخشنامه تامین نیروی انسانی در حوزه پرورشی و فرهنگی گفت: این از مهم ترین کارهایی بود که در راستای ترمیم انجام شد. باز گرداندن افرادی که رشته شغلی شان مربی امور تربیتی بوده است نیز از کارهای بسیار ارزشمند دیگری بوده است که در این حوزه انجام شده است.
کاظمی گفت: اختصاص ۸ هزار ردیف استخدامی به حوزه پرورشی از اقدامات قابل شایسته و تقدیر است و این ۸ هزار بستر کار بسیار مناسبی است که برای سالهای بعد نیز ادامه خواهد داشت.
در ادامه جلسه یار محمدحسین بر، رئیس مرکز برنامه ریزی نیروی انسانی و امور اداری گفت: تفکیک تعلیم از تربیت و آموزش از پرورش اشتباه بسیار بزرگی است و همواره آسیبزا بوده است. نقش تربیتی معلم اگر تقویت نشود با افزایش منابع ساختار راه به جایی نمی بریم.
وی ادامه داد: یک معلم حتما باید نقش تربیتی برایش تعریف شده باشد در آن صورت بهتر می توانیم به آن اهدافی که در اسناد بالادستی است برسیم.
حسین بر افزود: طرح سنجش صلاحیت و شایستگی را امسال وزیرمصوب و ابلاغ کردند به جرات میگویم در تعریف آن شایستگیها، سنجه ها حوزه معاونت پرورشی بهترین عملکرد را داشته است. علمی ترین، منطقیترین عملکرد را در گزارشی که ارسال کردهاند داشته است و این مطلب را بولد کردهاند این نشان دهنده این است که حوزه ای که در توانمندسازی نیروی انسانی علمی عمل می کند قطعا نتایج خوبی را کسب خواهد کرد و این اهتمام در این حوزه وجود دارد.
حسین بر ادامه داد: سخت ترین کار در آموزش و پرورش تغییر ساختار است البته کاهش ساختار و نفرات نباید باعث کاهش وظایف شود این دغدغه درست و به جایی است اما محدودیتها در دستورالعملها و منابع داریم.
وی افزود: درخواستهای عنوان شده توسط معاون استانها جملگی درست است اما طی ده سال 8003 نفر سهم استخدامی در اختیار حوزه پرورشی داشتیم. و طی یکسان ۸۰۰۰ استخدام برای حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی داشتیم که انشاالله در سال های آتی نیز ادامه داشته باشد.
حسینپور ادامه داد: حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی چون مدیریت متمرکزی بر نیروی انسانی خود دارد در این بخش مشکلی ندارد در طرح رتبه بندی نیز آموزش، تربیت بدنی و معاونت پرورشی و فرهنگی مستثنی شدهاند زیرا نیروهایی که در ستاد در این بخشها باید فعالیت کنند حتما تجربه مدرسه را باید داشته باشند زیرا درک درستی از فعالیتها و برنامهها نخواهند داشت و برنامهریزی درستی انجام نخواهد شد.
در ادامه جلسه اکبر سرداری، در مورد ساماندهی نیروی انسانی گفت: سامانه بکفا از دور خارج شده است و به جای آن سامانه hrm جایگزین شده است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، وی ادامه داد: دانشجویان ورودی ۹۵ امسال فارغالتحصیل شدهاند و این نیروها فقط در بخشهای معاونت پرورشی و فرهنگی به کارگیری شوند.
اسماعیل بحری زاده، قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانش آموزی نیز گفت: برای تحقق اهداف سازمان نیاز به همدلی و همکاری شما معاونان محترم پرورشی و فرهنگی در استانها داریم.
وی گفت: ما در دو جبهه یعنی تداوم فعالیت های قبلی در بستر فضای مجازی و همین طور در زمینه زیرساختی که نیاز به حمایت و همدلی برای رفع خلاهای حقوقی داریم همچنان در حال فعالیت هستیم.
بحری زاده خاطر نشان کرد: اساسنامه خبرگزاری پانا و پرداختهای سازمان تصویب و به استانها به زودی ابلاغ خواهد شد اما مهمترین محور فعالیت ما بسته تحولی وزیر است که شامل هر دانشآموزی یک نقش اجتماعی است که از لحاظ کمی و کیفی برنامههای متنوعی تدوین شده است و برنامههای عملیاتی خوبی را خواهیم داشت.
وی افزود: در جشنواره علمدار در کنار اداره کل فرهنگی هنری اردوها و فضاهای پرورشی خواهیم بود و همکاری نزدیکی را با این اداره کل به منظور اجرای این جشنواره خواهیم داشت.
منبع: ایسنا