مدیریت هتلداری

# معرفی # دانشجویان مدیریت هتلداری با مشخصات انواع مؤسسات پذیرایی، اصول و معیارهای انتخاب، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم ‏برای مؤسسات پذیرایی، تقسیم کار در این گونه مؤسسه‎ها، رزرواسیون، منوشناسی و منونویسی، شناخت مواد غذایی و انرژی ‏‎غذایی ‏آن‮ها، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذاها، پیش غذاها و شیرینی‎ها، بهداشت مواد غذایی، بهداشت کار و ایمنی در محیط ‏آشپزخانه مؤسسات پذیرایی و در کل هرآنچه برای اداره و مدیریت صحیح و مناسب یک هتل، متل، رستوان و موارد مشابه ضروری است، ‏آشنا می‎شوند. ‏ # توانایی‮ها و مهارت‮های لازم # با توجه به نوع کار فارغ‎التحصیلان این رشته، دانشجویان باید علاوه بر زبان انگلیسی به زبان دوم ( یکی از زبان‎های فرانسه، آلمانی یا ‏عربی) تسلط داشته باشند. البته در دانشگاه دروسی دراین زمینه ارائه می‎شود. دانشجویان این رشته باید از روابط اجتماعی خوبی ‏برخوردار بوده و قدرت تجزیه و تحلیل و خلاقیت بالایی داشته باشند. هم چنین آشنایی با تخصص‌هایی در اموری چون منابع انسانی، ‏بازاریابی و فروش، رفتار سازمانی، امور مالی و حسابداری هتل نیز ضروری است. ‏ # مقاطع بالاتر تحصیلی # بازاریابی جهانگردی، برنامه‌ریزی توسعه جهانگردی، مدیریت بازرگانی (با 7 گرایش)، مدیریت دولتی (با 6 گرایش)، مدیریت صنعتی (با 4 ‏گرایش)، مدیریت فناوری اطلاعات (با 6 گرایش)، مدیریت تکنولوژی (با 1 گرایش)، مدیریت مالی، کارآفرینی (با 11 گرایش)، مدیریت ‏منابع انسانی (با 5 گرایش)، علمی کاربردی مدیریت نشر، مدیریت حمل و نقل دریایی بین قاره‮ای، مدیریت بحران، مدیریت بازرگانی ‏دریایی، مالی (با 3 گرایش)، مدیریت اجرایی (با 2 گرایش)، مدیریت امور شهری، مدیریت ‏MBA # کاربرد این رشته و وضعیت بازار کار # محل اشتغال فارغ‌التحصیلان این رشته در مرحله اول هتل‌هاست و اگر شغلی در هتل‌ها نیافت هر مکانی که کار هتلداران را انجام ‏می‌دهند محل اشتغال آن‌ها است. فارغ‌التحصیلان مدیریت هتلداری می‌توانند در زمینه‌های تخصصی صنعت هتلداری مانند واحدهای ‏پذیرایی و اقامتی، مؤسسات ملی و جهانگردی و شرکت‌های حمل و نقل هوایی نیز فعالیت کنند.
ردیف نام دانشگاه شهر
1 دانشگاه علامه طباطبایی تهران
2 دانشگاه شیراز شیراز