علوم و مهندسی صنایع غذایی

# معرفی # رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی رشته‮ای است که عمدتا به نحوه تبدیل مواد غذایی از مزرعه تا بازار مصرف می‮پردازد. عمده ‏موضوعات مورد بحث در این رشته شامل روش‮های نگهداری، فرآوری، بسته‮بندی، کنترل کیفی و ... در صنایع غذایی مختلف نظیر ‏لبنیات، غلات، گوشت، روغن، قند، سبزیجات و میوه‮جات و کمک به طراحی و بهینه‮سازی خطوط تولید در صنایع مذکور است. به بیان ‏ساده‮تر، دانشجو می‮آموزد که چگونه طی فرآیندهایی، ضمن حفظ کیفیت و ارزش مواد غذایی، عمر مواد غذایی را نیز طولانی تر کند. ‏ارزش این تخصص به آن است که سلامت و کیفیت مواد غذایی تضمین می‌شود. در مورد تفاوت این رشته با دیگر رشته‌های حوزه علوم ‏و صنایع غذایی باید گفت که رشته‌ای با نام علوم و صنایع غذایی در زیر گروه علوم پزشکی نیز وجود دارد که عمدتاً به کنترل کیفی و ‏بهداشت مواد غذایی می‮پردازد. ‏ # توانایی‮ها و مهارت‮های لازم # تبحر در دروس شیمی، زیست‌شناسی و فیزیک، نظم، صبر و حوصله و علاقه به کارهای آزمایشگاهی و کارهای گروهی از جمله عوامل ‏موفقیت در این رشته می‌باشند. ‏ # مقاطع بالاتر تحصیلی # رشته‮ی کارشناسی علوم و صنایع غذایی در مقطع ارشد دارای 4 گرایش مهندسی صنایع غذایی، زیست فناوری مواد غذایی، علوم مواد ‏غذایی و فناوری مواد غذایی می‮باشد. ‏ # کاربرد این رشته و وضعیت بازار کار # فارغ‮التحصیلان این رشته می‌توانند به عنوان متخصص صنایع غذایی، مهندس کشاورزی، کارشناس آزمایشگاه غذا، دارو و بهداشتی و ‏کارشناس مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به بازار کار راه یابند.
ردیف نام دانشگاه شهر
1 دانشگاه ارومیه ارومیه
2 دانشگاه ایلام ایلام
3 دانشگاه بوعلی سینا همدان
4 دانشگاه تبریز تبریز
5 دانشگاه جهرم جهرم
6 دانشگاه تهران تهران
7 دانشگاه زنجان زنجان
8 دانشگاه زابل زابل
9 دانشگاه زاهدان زاهدان
10 دانشگاه شهید باهنر کرمان
11 دانشگاه سمنان سمنان
12 دانشگاه شیراز شیراز
13 دانشگاه صنعتی اصفهان اصفهان
14 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
15 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ساری
16 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گرگان
17 دانشگاه فردوسی مشهد
18 دانشگاه فسا فسا
19 دانشگاه کردستان سنندج
20 دانشگاه گیلان رشت
21 دانشگاه محقق اردبیلی اردبیل
22 دانشکده کشاورزی و دامپروری تربت جام تربت جام
23 دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر یزد یزد