سال آینده 900 هزار دانش آموز در پایه دوازدهم تحصیل می کنند


علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با بیان اینکه استقرار پایه دوازدهم مهم‌ترین و پیچیده‌ترین بخش استقرار نظام 6.3.3 است، اظهار داشت: پیش از این، هر پایه‌ جدیدی که مستقر می‌شد یک پایه بالاتر آن حذف می‌شد و آن 2 پایه هم از نظر تعداد دانش‌آموز تقریبا برابر بودند و از نظر نیروی انسانی و فضا با مشکلی روبه‌رو نمی‌شدیم.

وی افزود: اما امسال با حذف دوره پیش‌دانشگاهی حدود 430 هزار دانش‌آموز کنار می‌روند و پایه دوازدهم با حدود 900 هزار دانش‌آموز مستقر می‌شود و به این ترتیب جمعیت دانش‌آموزی پایه دوازدهم به نسبت پیش‌دانشگاهی امسال، بیش از 2 برابر خواهد شد و نیاز آموزش و پرورش هم از لحاظ فضا و نیروی انسانی 2 برابر خواهد شد.

زرافشان اضافه کرد: پایه یازدهمی‌هایی که سال آینده به پایه دوازدهم می‌روند 550 هزار نفر هستند که 120 هزار نفر بیشتر از دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی امسال است.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: 350 هزار نفر از افرادی که سال آینده به پایه دوازدهم اضافه می‌شوند از شاخه‌های فنی ‌و حرفه‌ای و کاردانش هستند که با 3 ساله شدن این 2 شاخه وارد پایه دوازدهم می‌شوند.

وی با بیان اینکه برای این 350 هزار نفر محصل پایه دوازدهم سال آینده در شاخه‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش هم مشکل فضا و هم مشکل نیروی انسانی خواهیم داشت، گفت: برای این جمعیت به دلیل تنوع نیروی انسانی پیچیدگی و استلزامات بیشتری وجود دارد.

زرافشان خاطر نشان کرد: در فرآیند عادی در شاخه فنی وحرفه‌ای 1000 نفر نیروی انسانی اکنون مورد نیاز است اما در روال تحولی که با استقرار پایه دوازدهم اتفاق می‌افتد 20 هزار هنرآموز، استادکار و سرپرست بخش نیاز داریم.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش درصد شمول هریک از رشته‌های نظری و فنی را تشریح کرد و بیان داشت: سهم رشته تجربی و انسانی هر یک حدود 26 درصد است و سهم فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش از 34 درصد امسال به 36.5 درصد رسیده است و اگر شرایط به شکل عادی ادامه پیدا کند توزیع دانش‌آموزان به شکل متوزان انجام خواهد شد.