به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر وحید احمدی در اولین نشست «هم اندیشی دانشمندان برتر کشور» گفت ایران اسلامی سهم ۱.۸ درصدی در تولید مقالههای علمی و سهم ۲.۰ درصدی مقالات برتر و کیفیت علم را در جهان به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: با تلاشهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی دانشمندان ما، ایران از نظر کیفیت دانشگاهها جزو ۱۳ یا ۱۴ کشور برتر دنیا قرار گرفته که داشتن بیش از ۲۰۰ دانشمند نشان از بازگشت به خویشتن و توانمندی در عرصههای علمی است.
احمدی با یادآوری اینکه در ۱۲ سال گذشته ارتقای مقالهها را مبانی ارزشگذاری قرار میدادیم، گفت: هماکنون با توجه به تغییر ظرفیت و رشد توانمندی و همافزایی در مجموعه نهادهای علمی شاهد ظهور پژوهشگاهها، آزمایشگاهها، تحقیقات گسترده و چاپ و توزیع مجلات علمی هستیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: برای رشد و بالندگی مراکز علمی کشور نیازمند اهمیت دادن به پژوهش و نیز ایجاد حس اعتماد به نظام علمی و نوآوری بیش از گذشته هستیم.
وی اظهار داشت: در تمدن ایران اسلامی در پیش و پس از اسلام بار سنگین توسعه بر دوش دانشمندان، محققان و نامآوران حوزه علم و ادب قرار داشت و تمدنهایی که بر محور غیر علم استوار بودهاند، پایداری نداشته و آنهایی که باقی ماندهاند بر مبنای هویت علمی و علما بوده است.
اولین نشست «هم اندیشی دانشمندان برتر کشور» به منظور تکریم و ارج نهادن به زحمات دانشمندان برتر کشور و بحث و تبادل نظر در خصوص شناسایی فرصت ها و چالش های پیش رو در رشد و توسعه علمی کشور، توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با همکاری بنیاد نخبگان استان فارس، با حضور دانشمندان یک درصد برتر از سراسر دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور ، مسئولان حوزه های مختلف آموزش عالی کشور، و مقامات استان فارس در روزهای شنبه و یکشنبه، ۳۰ بهمن تا ۱ اسفند ۹۵ در شیراز برگزار شد.