به گزارش سلامت خبر گزاری تسنیم، محمدعلی محسنی بندپی در آستانه برگزاری نخستین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره سالانه فیزیوتراپی ایران (3 تا 5 خرداد 96 در هتل المپیک تهران)، اظهار داشت: کنکور در راه است و دانش آموزان سختکوش ساعات متمادی از شبانهروز را مشغول مطالعه هستند. رقابتی که دقیقهها نیز برای آن ارزشمند بوده و سرنوشت حرفه ایشان را در آینده تحت تاثیر قرار میدهد.
وی افزود: از آنجا که هر وضعیتی بهصورت طولانیمدت و بدون حرکت میتواند با خسته کردن عضلات و ایجاد کشش مداوم رباطها و اعمال فشار بر مفاصل سبب بروز آسیبهای جدی و گاهی پایدار در مفاصل و ستون فقرات شود، توجه به نحوه مطالعه بهخصوص بهصورت طولانی نیازمند توجه بیشتر است.
رئیس نخستین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره سالانه فیزیوتراپی ایران، ادامه داد: نشستن طولانیمدت در حالی که سر بهسمت پایین و جلو خم میشود، سبب کوتاهی عضلات جلوی گردن و ضعف و اسپاسم عضلات عمقی و پشتی گردن شده و قوس گردن را از حالت طبیعی خارج میکند.
محسنی بندپی تاکید کرد: وقتی قوس طبیعی گردن از بین میرود و فشار بهروی دیسکها و رباطها افزایش مییابد، درد گردن و در صورت فشار بهروی ریشههای عصبی درد بازوها و دستها ظاهر میشود و خوابرفتگی و گزگز و مورمور را در دستها ایجاد میکند.
وی افزود: بروز گرههای عضلانی بر اثر اسپاسم طولانیمدت این عضلات و سردرد و تهوع بهتبع آن از دیگر عوارض این قبیل نشستنهای غلط و طولانیمدت است.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران، اظهارداشت: فقرات کمر بهخصوص در ناحیه مهرههای چهارم و پنجم و اول خاجی بهعلت وضعیت 90 درجه و تحمل وزن تنه بسیار آسیب پذیر بوده و مستعد بیرونزدگی دیسک بینمهرهای و درگیری عصب سیاتیک است.
محسنی بندپی گفت: نشستن طولانی بهخصوص با کمی چرخش تنه و یا اعمال وزن غیرقرینه بر طرفین لگن هم چرخش لگن نسبت به استخوان خاجی را ایجاد میکند که اختلاف طول پاها و درد ناحیه بالای باسن را در پی خواهد داشت. مهرههای پشتی بهعلت وضعیت خمیده طولانیمدت میتوانند دچار تغییر شکل بهصورت قوز پشتی شده و بهمرور وضعیت تنفسی فرد را دچار اختلال کند.
وی همچنین افزود: قوز پشتی سبب فشار بهروی دندهها و التهاب غضروف انتهایی آنها و یا اسپاسم عضلات بیندندهای میشود که بسیار دردناک بوده و تنفس و تحرک را برای فرد دشوار میسازد.
رئیس نخستین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره سالانه فیزیوتراپی ایران، گفت: از دیگر وضعیتهای پرخطر برای مطالعه روی شکم خوابیدن است. در این وضعیت تنه با ستون کردن آرنجها بالا قرار میگیرد و یا دستها زیر چانه واقع میشوند. این وضعیت، در طولانیمدت فشار را بهروی مفاصل پشتی ستون فقرات اعمال کرده و با سایش غضروف مفصلی سبب آرتروز و یا قفل شدن این مفاصل میشود.
محسنی بندپی افزود: به دانش آموزان توصیه میشود هر 15 تا 20 دقیقه وضعیت مطالعه خود را تغییر دهند، همچنین، هنگام مطالعه، کتاب یا رایانه مقابل سر و چشمها قرار گیرد تا سر خم نشود، تمرینهای ایزومتریک و کششی را با مشاوره فیزیوتراپی آموزش دیده و هر 4 تا 5 ساعت مطالعه آنها را انجام دهند، در هر روز 30 تا 45 دقیقه شنای آرام و یا پیادهروی را در برنامه خود بگنجانند تا از بروز آسیبهای بدنی در امان باشند.