درخواست معاون وزیر بهداشت از آموزش و پرورش درباره توزیع شیر در مدارس


معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه تقاضا کردیم تا آموزش و پرورش روند توزیع شیر در مدارس را اصلاح کند، اظهار کرد: پیش بینی کرده‌ایم امسال دو مرحله وارنیش فلورایدتراپی برای دانش آموزان انجام شود.

به گزارش ایسنا، هادی ایازی در دومین نشست شورای عالی سند نظام مراقبت اجتماعی از دانش آموزان که در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، با بیان اینکه برنامه‌های سلامت را به دو بعد اجتماعی و بعد جسمانی معطوف کرده‌ایم، گفت: در همین راستا و در بعد اجتماعی و سلامت روانی کتابچه سلامت روان سازمان بهداشت جهانی را بومی‌سازی و دستورالعمل‌های لازم را تدوین کردیم.

وی افزود: یک دوره توانمندسازی برای کارشناسان خود و معلمان پیش بینی کردیم. معتقدیم ریشه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی به سلامت روان باز می‌گردد و باید بیشتر به آن توجه کرد.

قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینکه پیشگیری از اعتیاد در مدارس اقدام دوم ما بود، گفت: باید از دوران کودکی و نوجوانی به این امر بپردازیم. در این راستا تفاهم نامه‌ای با آموزش و پرورش برای مهارت فرزند پروری امضا کردیم که جامعه هدف اول گروه سنی شش تا ۱۲ سال بودند. برای انتقال مفاهیم آموزشی ۶۴۵۰ نفر از کارشناسان خودمان در کارگاه‌های مربوطه شرکت کردند. فرزندپروری ویژه گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال هم پس از آن مدنظر قرار گرفت و دو کارگاه آموزشی در این زمینه برگزار کردیم.

ایازی با اشاره به اجرای برنامه هایی در پایه اول دبستان با هدف کاهش رفتارهای پرخاشگرانه گفت: سه بسته برای معلم و خانواده تدوین کردیم و این طرح در شش مدرسه پایلوت شد و کارگاه آموزشی برگزار کردیم که اگر جواب دهد، قابلیت تعمیم پیدا می‌کند.

ایازی ادامه داد: ۱۷ هزار و ۷۱۷ خانه روستایی داریم و باید میان آنها و مدارس رابطه برقرار کرده و برای همه دانش آموزان پرونده سلامت تشکیل دهیم. همچنین ۲۴۴۳ مرکز بهداشتی - درمانی روستایی داریم و ۱۷۷۷ مرکز جامع سلامت در سطح کشور در حاشیه شهرها راه‌اندازی کردیم.

قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به برنامه‌های مبنی بر پیشگیری و کنترل ایدز و پیشگیری از خشونت و طلاق که تبعات آن روی کودکان اثرگذار است، گفت: این برنامه‌ها را دنبال و بستر اجرایی کار را فراهم کردیم. تفاهم نامه‌ای نیز در حوزه بهداشت جسمانی و بوفه مدارس داشتیم که بر اساس آن مواد غذایی آسیب‌رسان از بوفه مدارس حذف شد و از ۸۵ هزار مدرسه بازرسی کردیم که نتایج خوب بود.

وی با بیان اینکه تقاضا کردیم تا آموزش و پرورش روند توزیع شیر در مدارس را اصلاح کند، اظهار کرد: ایمنی محیط مدارس هم حائز اهمیت است که آن را دنبال می‌کنیم. یک موضوع دیگر این است که در سال ۳۰۰۰ نفر به علت سوختگی فوت می کنند و عده ای دچار نقص عضو می شوند. کارگاه‌های آموزشی در این خصوص برگزار شده و باید مورد توجه قرار گیرد.

ایازی به برنامه‌های ارتقای سلامت دهان و دندان دانش آموزان نیز اشاره کرد و گفت: ۷ میلیون دانش آموز، ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار خدمت دهان و دندان دریافت کرده‌اند و پرونده سلامت دهان و دندان برای آنها تشکیل شده است.

وی افزود: پیش بینی کردیم دو نوبت وارنیش فلوراید امسال انجام شود. آموزش ۴۵ هزار نیرو برای ارایه خدمت در سطح یک انجام و ۳۵ هزار جلد کتاب دانستنی‌های دهان و دندان برای معلمان توزیع شده است و اجرای خدمات ترمیمی برای یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز را داشته‌ایم.