به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛انتخاب رشته کنکور سراسری 96 آخرین قطعه این پازل است و یکی از مهم ترین موضوعاتی که این روزها داوطلبان ورود به دانشگاه به شدت با آن مواجه بوده انتخاب رشته ای متناسب با رتبه درنظر گرفته خود است علاوه بر این مساله رشته انتخابی باید بازار کاری یا آینده شغلی مناسبی داشته باشد همین عامل و درنظرگرفتن چندین فاکتور در انتخاب رشته داوطلبان را باچالش های بسیاری روبه رو کرده است و در این میان بهرهمندی از مشاوران خبره و مشورت با افراد مطلع و مراجع دارای صلاحیت اهمیت بسزایی پیدا می کند.
ظرفیت پذیرش در این دوره از کنکور سراسری 747 هزار و 892 نفر است و براساس ظرفیتی که تاکنون در دفترچه های انتخاب رشته اعلام شده است، گروه علوم انسانی با 310 هزار و 925 نفر بیشترین ظرفیت پذیرش را دارد و پس از آن گروه ریاضی با 235 هزار و 497 نفر و پس از آن ظرفیت گروه علوم تجربی با 158 هزار و 582 نفر در رده بعدی قرار دارد.
در سالهای اخیر تعداد داوطلبان کنکور سراسری سیری نزولی پیدا کرده است، به طوری که جمعیت میلیونی داوطلبان به کمتر از 900 هزار نفر رسیده است، با این حال باز هم در سال 96 تعداد داوطلبان افزایش پیدا کرده است و به حدود 950 هزار نفر رسیده است.
چند سالی است که رشته تجربی به دلیل جو موجود در جامعه طرفداران بسیاری پیدا کرده و در آزمون کنکور علاوه بر دانش آموزان حتی افرادی با داشتن مدرک دانشگاهی مجددا اقدام به شرکت در کنکور سراسری و رشته تجربی میکنند هرچند این حجم گسترده از داوطلبان تغییر چدانی در ظرفیت های پذیرش نداده و فقط رقابت را برای رشته های پرطرفدار با چالش های بسیاری روبه رو کرده و اغلب طیف محدودی به هدف خود خواهند رسید.
هرچند شرایط شرکت کنندگان در رشته ریاضی بهتر از تجربی است اما برخی از رشته های دانشگاهی مرتبط با این رشته چنان مقبولیتی پیداکرده که داوطلبان ورود به دانشگاه فارغ از آینده زندگی خود انتخاب رشته ای احساسی خواهند داشت در حالی که چشم هم چشم های این برهه از زمان برای داوطلبان ورود به دانشگاه چندان به صرفه نیست و بهتر است داوطلبان با دیدی باز و تسلط بر بخش اعظم رشته های تحصیلی دانشگاهی تصمیمی گیر ی نهایی را داشته باشد.
تهیه لیستی از مهمرین رشته های دانشگاهی می تواند دید وسیعی از انتخاب را به داوطلبان نشان دهد که درادامه به برخی از این موارد اشاره می شود.