به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالاسلام والمسلمین محیالدین بهرام محمدیان رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در حاشیه سومین تور رسانهای خبرنگاران حوزه آموزش و پرورش گفت : امسال با وجود کاستیها و مشکلات، کتاب های پایه یازدهم در دوره نظری و شاخه های فنی و حرفه ای و کار دانش تولید و توزیع شد.
محمدیان افزود: 10 میلیون جلد باقی مانده از کتاب های درسی نیز به این دلیل چاپ شده که اگر کتاب ها در نقل و انتقالات دچار آسیب و یا حادثهای شد با کمبود مواجه نشویم.
محمدیان با اشاره به اینکه تا اواخر مهر ماه برخی اجزاء بسته های آموزشی مانند سی دی یا کتاب های گویا از تولید خارج شده و تا 15 آبان در دسترس مدارس و دانش آموزان قرار می گیرد، اظهار کرد: امسال همانند سالهای گذشته علاوه بر توزیع کتابهای درسی برای دانش آموزان، کتابهای جدید التالیف ویژه معلمان نیز چاپ و منتشر شده است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تصریح کرد: روزانه بین 500 تا 600 هزار جلد کتاب توسط شرکت های افست و چاپ و نشر برای تمامی پایه های تحصیلی چاپ و منتشر می شود.
وی بیان کرد: تولیدات درسی در شبکه ملی آموزشی رشد بارگزاری شده است و معلمان و دانش آموزان می توانند با مراجعه به سایت دفتر تالیف سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، متن و روش و ارزشیابی کتاب های درسی را مشاهده کنند.
وی با بیان اینکه تنها سایت معتبر کتاب های درسی سامانه اداره کل تدوین، چاپ و توزیع کتابهای درسی است افزود: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی صرفا مسئولیت هر آنچه در این سامانه بارگزاری شده را میپذیرد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی از تجلیل مولفان کتابهای درسی در 30 مهر ماه در مدرسه دارالفنون خبر داد و بیان کرد: در حاشیه این آئین نمایشگاهی از تغییرات محتوای کتاب های درسی از قبل تا بعد از انقلاب اسلامی به نمایش گذاشته می شود.
محمدیان به مساله عمر کتابهای درسی اشاره کرد و گفت: عمر مفید یک کتاب درسی پنج سال است و در این مدت مطالب آن بازنگری و ارزشیابی میشود و در نهایت با پیدا کردن اشکالات، تغییرات کلی انجام خواهد شد.
وی افزود: کتاب ریاضیات 30 سال تغییر نکرده بود که اکنون با اعمال تغییرات، پیشرفتهای بسیاری در این کتاب صورت گرفته است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی عنوان کرد: تدوین برنامه درسی مبتنی بر نیازها بوده که این امر توسط مراجع قانونی همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی، هیات دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می شود و از والدین و دانش آموزان نیز نظر خواهی شده و نیاز بازار کار نیز مدنظر قرار می گیرد.
محمدیان یادآور شد: موضوعات بسیاری برای درج در کتاب های درسی به سازمان پژوهش پیشنهاد میشود اما باید توجه داشت که صفحه کتابهای درسی صفحه نیازمندیهای مجلات و تابلو اعلانات نیست بلکه باید مشخصه های آن جزو نیازهای عمومی باشد.
وی افزود : آثار تولید شده آموزش و پرورش محرمانه نیست بلکه در منزل همه مردم وجود دارد و همگان می توانند تغییرات و نقصها را مشاهده کرده و تذکرات لازم را ارائه دهند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی عنوان کرد : نقدها و عیبهای رندانه درباره کتاب های درسی حماقت است اما عیبها را رندانه تشدید کردن نیز خیانت است و ما اینگونه نقد کردن را نمی پذیریم.
محمدیان با تاکید بر گسترش اجرائی کردن سیاست چند تالیفی کتابهای درسی بیان کرد: در این رابطه چند سالی است درس آزاد در برخی کتاب های درسی گنجانده شده تا دانش آموزان و معلمان دست به تالیف بزنند.
وی افزود: معلمان باید دست به قلم شده و کتابهای متنوع بنویسند و در این میان باید برخی الزامات همچون کنکور برداشته شود زیرا در غیر این صورت اهداف تربیتی و علمی عملیاتی نخواهد شد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی یادآور شد: با اعمال سیاست چند تالیفی و حذف کنکور، مهارت دانش آموزان برای ورود به دانشگاه و بازار کار بهتر سنجیده میشود.
وی با بیان اینکه آموزش معلمان، پربازده ترین هزینه ها برای آموزش و پرورش است، تصریح کرد: باید جایگاه علمی معلمان ارتقا یابد که این مهم با شعار اتفاق نمی افتد چرا که معلمی یک حرفه و مهارت است و نمیتوان معلم آموزش ندیده را صرفا به خاطر دلسوزی و از جنس کمیته امدادی وارد آموزش و پرورش کرد.
محمدیان با اشاره به اینکه کلاس های 40 نفره انگیزه را از دانش آموزان می گیرد، یادآور شد : یکی دیگر از موضوعات مهم ساعت برنامه درسی است که باید 45 دقیقهای باشد اما گاه دو 45 دقیقه به آموزش اختصاص می یابد و تنها 10 دقیقه زنگ تفریح در نظر گرفته می شود که این مساله آرامش دانش آموزان و معلمان را بر هم می زند.