به گزارش خبرگزاری فارس، ناصر شمس رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در برنامه پرسشگر با اشاره به فعالیتهای دانشگاه فنی و حرفهای در تربیت نیروی مورد نیاز بخشهای فنی و حرفهای کشور، اظهار داشت: این دانشگاه تا قبل از سال 90 تحت پوشش آموزش و پرورش بود اما در این سال با مصوبه مجلس شورای اسلامی به وزارت علوم واگذار شد.
وی ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفهای میتواند به تربیت استادکار مورد نیاز کمک کند؛ البته باید به شرایط فرهنگی نیز توجه کرد؛ چرا که امروز دانشآموزان در انتخاب رشته به رشتههای فنی و حرفهای توجهی نمیکنند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با بیان اینکه روند آموزشی به سمت توسعه تحصیلات تکمیلی است، افزود: بیش از 50 هزار نفر با مدرک دکتری بیکار در کشور داریم اما بیش از 70 درصد فارغالتحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای جذب بازار کار میشوند.
شمس یادآور شد: بر اساس برنامه پنجم توسعه کشور باید 50 درصد فارغالتحصیل به رشته فنی و حرفهای بروند، اما این موضوع نیازمند کار فرهنگی است؛ در حالی که هنوز دانشگاه فنی و حرفهای برای بسیاری از افراد، ناشناخته است.
وی با بیان اینکه امسال 45 هزار فارغالتحصیل داشتهایم، متذکر شد: در کشور 1200 کارگاه داریم که اکثر تجهیزات آن قدیمی است؛ البته اعتباراتی در این خصوص اختصاص یافته است، اما به شکل اعطای وام است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای اضافه کرد: 3500 نیروی قراردادی داریم که بیشتر آنها مدت 25 سال است که به صورت قراردادی فعالیت میکنند.
شمس با اشاره به اینکه تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه کم است، خاطرنشان کرد: سرانه هر دانشجو 2 میلیون و 500 هزار تومان است و بودجه این دانشگاه در مجموع 500 میلیارد تومان پیشبینی شده است؛ در حالی که این دانشگاه ظرفیت توسعه آموزشهای فنی و حرفهای را در کشور دارد، اما نیازمند قوانین و ساختار مناسب هستیم که در این خصوص مجلس و وزارت علوم باید کمک کنند.
وی با اشاره به تدوین برنامه راهبردی دانشگاه فنی و حرفهای، ابراز داشت: به دنبال ایجاد ساختار جدید با توجه به برنامه ششم توسعه هستیم؛ ضمن اینکه با وجود 200 هزار دانشجو در این دانشگاه، تنها 2 هزار هیات علمی داریم.