قربانعلی افشانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه آموزش 500 مهارت به دانش آموزان اخیرا در قالب طرح «ایران مهارت» رونمایی شد و امسال در مدارس اجرا میشود، افزود: این طرح با مشارکت سازمان فنی و حرفهای اجرا میشود. در توافق نامه مذکور، برای طرفین تعهداتی ایجاد و کمیتهای پیشبینی شده است که شیوهنامههای لازم را تدوین میکنند.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه دوم نظری وزارت آموزش و پرورش درباره هزینههای مهارت آموزی برای دانش آموزان گفت: سازمان فنی و حرفهای میتواند وارد مدارس شود و با مربی و تجهیزات، آموزش را انجام دهد. عمده هزینهها مربوط به تجهیزات و مربی بوده و جزو تعهدات وزارت کار است اما اگر لزوم دریافت هزینه از اولیاء احساس شود در کمیتهای که شیوه نامهها را تدوین میکند مورد بررسی قرار میگیرد.
افشانی درباره زمان آموزش گفت: دورههای آموزشی میتواند پنجشنبهها و حتی جمعهها باشد. همچنین در تابستان و در شیفتهای خالی صبح یا بعدازظهر مدارس میتوان دورههای آموزشی لازم را برگزار کرد.
وی علاقه، امکانات منطقه و شرایط مدرسه را در انتخاب هرکدام از این 500 مهارت دخیل دانست و عنوان کرد: هدف ما این است که دانش آموزان ما با مشاغل مختلف آشنا شوند و آن را هرچند مختصر تمرین کنند و حداقل یک مهارت را بیاموزند. بازه زمانی درنظرگرفته شده برای این دورهها کوتاه و شامل 20 جلسه یک تا دو ساعته است و تصور میکنیم حتما در ایجاد انگیزه و هدایت دانش آموزان به سمت مهارت آموزی میتواند موثر باشد.