به گزارش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام والمسلمین محیالدین بهرام محمدیان، رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در شورای تبیین سیاستگذاری کتابهای کمکآموزشی که در این سازمان برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی اظهار داشت: سال 1355 مجموع افراد باسواد 54 درصد بود و زنان باسواد نیز 44 درصد را تشکیل میدادند؛ ضمن اینکه از جمع 30 تا 35 میلیون نفری کشور، تنها 327 هزار نفر بالاتر از مدرک دیپلم بودند؛ در حالی که امروز پوشش تحصیلی 98 درصدی را در کشور داریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 4 میلیون دانشجو داریم، افزود: امروز در آموزش و پرورش دسترسی به آموزش خیلی هنر نیست و آنچه توقع داریم، دسترسی به آموزش و پرورش با کیفیت و عدالت آموزشی و تربیتی است؛ یعنی فارغ از قومیت و محل جغرافیایی، افراد به آموزش و پرورش با کیفیت دست یابند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی یادآور شد: باید در آموزش و پرورش از روشهای نوین استفاده کرده و «با هم خوبزیستن» را به دانشآموزان یاد دهیم و در عرصههای علمی باید به مرزهای دانش نزدیک شویم؛ ضمن اینکه باید سواد ملی و نصاب علمی کشور حفظ شود و دانشآموزان خلاق و متفکر پرورش دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان با تاکید بر اینکه باید دانشآموزان را نسبت به هویت ملی و اسلامی آگاه سازیم، گفت: در جهان امروز هویتزدایی یک شعار شده است که باید به آن توجه کنیم.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره کتابهای کمک آموزشی در سال جاری، گفت: نسبت به سالهای گذشته جلوتر آمدهایم؛ چراکه در زمانی ناشرانی که کتب دارای استاندارد تولید میکردند، کم بودند اما در سال جاری 60 درصد کتابهای کمکآموزشی استاندارد بودند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با انتقاد از صداوسیما خاطرنشان کرد: از صداوسیما انتظار داریم تا کالاهای غیراستاندارد غیرمجوز دار را تبلیغ نکنند؛ البته امیدواریم در توافقنامهای که با صداوسیما در حال مبادله هستیم اثرات ثمربخش آن را شاهد باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان با تشکر از وزارت ارشاد، گفت: باید تاکید کنیم که برای تجهیز کتابخانههای آموزشگاهی، کتب استاندارد مورد تایید و گزینش قرار گیرد.
وی با اشاره به اظهارات معاون وزیر کار در برنامه پایش و انتقاد از آموزش و پرورش افزود: اخیرا یکی از دوستان دولتی اظهار نظر آشفتهای بیان کردند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی تصریح کرد: اینکه گفته میشود همه کتابهای درسی هر سال عوض میشود، صحیح نیست، بلکه ما بر اساس برنامه درسی ملی، کتابها را پایه به پایه عوض میکنیم؛ برای نمونه در سال 90 کتاب درسی پایه اول عوض شد و در سال 1400 نیز کتابهای پایههای اول، دوم و سوم ابتدایی مورد بازنگری و اصلاح قرار میگیرد و این کار به صورت پلکانی انجام میشود.
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان اضافه کرد: در سال جاری کتابهای پایه یازدهم را عوض کردیم و کتابهای پایه ششم، هفتم، هشتم و نهم عوض نشد؛ ضمن اینکه سال گذشته کتابهای پایه دهم را اجرای آزمایشی کردیم و امسال اصلاحات جزئی در آنها اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: اینطور بیان میشود که 33 هزار میلیارد تومان گردش مالی پشت کتابهای درسی وجود دارد مدیران پشت مافیای آن قرار دارند، اما باید بگوییم که اگر اینطور است، باید هر دانشآموز دو میلیون کتاب بخرد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی اظهار داشت: اگر قرار است که در حوزه مسئولیت یکدیگر حرف بزنیم، ما نیز میتوانیم از معاونت رفاه وزارت کار این سؤال را بپرسیم و بخواهیم به داد کودکان کار برسید؛ چراکه بخشی از کودکان خارج از گردونه تحصیلی ، زیر پوشش همین بخش قرار دارند که باید به مدرسه بروند و این حرفی که مطرح شده است، خطا و اشتباه است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان با انتقاد از کلاسهای کنکور و تستزنی برای دانشآموزان گفت: باید موضوع کنکور حل شود؛ چراکه خانوادهها در این خصوص دچار استرس و تشویش میشوند.