اختیاری شدن حضور دانش آموزان در مدرسه، پس از یک هفته بلاتکلیفی
قرار است طبق تصمیم ستادملی مقابله با کرونا، ۱۳۶ روز پس از آغاز سال تحصیلی و پس از هفته ها آموزش کاملا غیرحضوری به علت پیک سوم کرونا، مدارس برخی پایه ها و شاخه های تحصیلی در شهرهای آبی و زرد، پذیرای دانش آموزان باشند و آموزش حضوری را از سر بگیرند.
به گزارش ایسنا، تصمیم اخیر ستادملی مقابله با کرونا، مخالفت هایی را از سوی والدین و معلمان به همراه داشته است؛ ضمن آنکه متولیان نظام سلامت در چند روز گذشته مخالفت های خود را با این تصمیم اعلام و نسبت به صعودی شدن آمار ابتلا و رو به رو شدن با پیک چهارم بیماری در پی کاهش و لغو محدودیت ها و عدم رعایت دوباره پروتکل های بهداشتی به ویژه در پی بازگشایی مدارس، ابراز نگرانی کرده اند.
اظهارات وزیر بهداشت در صبح روز پنجشنبه، ۲۵ دی ماه مبنی بر مخالفت وزارت بهداشت با بازگشایی مدارس، واکنش های مختلفی را در میان والدین و شبکه های اجتماعی به دنبال داشت و حکایت از عدم هماهنگی و یکپارچگی دستگاه های اجرایی پیرامون تصمیمات اتخاذ شده در ستاد ملی مقابله با کرونا داشت. وزیر بهداشت در این باره گفت که در حال حاضر مخالف بازگشایی مدارس هستیم. نگرانیم که دوباره با عادی انگاری به تله اردیبهشت و خردادماه بیفتیم. اگر این بار گرفتار شویم، موج و شدت خیز جدید کرونا در کشور شاید بیشتر باشد و نیروهای ما ممکن است توان و انرژی مقابله چندباره با موجی جدید را نداشته باشند.
با این حال تمهیدات اتخاذ شده پیرامون بازگشایی مدارس، بعدازظهر پنجشنبه، ۲۵ دی ماه در جلسه کمیته های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و اعلام شد در مدارسی که تعداد کل دانشآموزان کمتر از ۵۰ نفر است در تمام مقاطع تحصیلی و تمام پایهها کلاسهای درس ۱۰ نفره و حضوری و البته به صورت اختیاری برگزار میشود و مدیریت این موضوع و اطلاعرسانی به خانوادهها برای زمان حضور فرزندانشان در مدارس، بر عهده مدیران مراکز آموزشی است.
رئیس جمهور نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه هیچ شیوهای جایگزین آموزش حضوری نبوده و نخواهد شد تاکید کرد که قطعا در مدت تعطیلی مدارس، آسیبهایی متوجه دانشآموزان بوده که باید آموزش و پرورش، با آغاز مجدد آموزش حضوری و بازگشایی مدارس، این آسیبها را شناسایی و نواقص و مشکلات آموزشی دوران تعطیلی مدارس را طی همین مدت باقیمانده از سال تحصیلی به نحوی جبران کند.
نکته جالب توجه آنکه وزیر آموزش و پرورش همچنان بر تصمیم بازگشایی حضوری مدارس طبق شرایط اعلامی تاکید داشت و ۲۵ دی ماه، بار دیگر شروط بازگشایی مدارس را اعلام کرد و گفت: مدارس باید در تمام مناطق به جز مناطق قرمز باز باشند و کادر اداری و اجرایی در مدرسه حضور داشته باشند اگر به دنبال مدرسه محوری هستیم زمانش اکنون است. دانشآموزان پایه اول و دوم ابتدایی باید به مدرسه بروند و حداکثر باید ۱۰ نفر در کلاس باشند. سلامت دانشآموزان برای ما بسیار اهمیت دارد ما با این کار سلامت و آموزش را قابل اهمیت میدانیم.
در نهایت روز گذشته، رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، به بلاتکلیفی اولیا و مدارس در این باره پاسخ داد و با اشاره به اینکه در هفته گذشته سوالات بسیاری پیرامون نحوه بازگشایی مدارس مطرح شده و شاهد صحبت های ضد و نقیضی در این زمینه بوده ایم، اعلام کرد که مدارس به هیچ وجه به صورت اجباری برگزار نخواهد شد و برای پایه های اول و دوم در مناطق آبی و زرد به صورت اختیاری خانواده ها می توانند دانش آموزان را به مدرسه بفرستند.
به گفته وی درباره حضور کادر مدرسه، مدیریت و کارکنان در مدرسه نیز خود آموزش و پرورش تصمیم گیری می کند.
به گزارش ایسنا، هرچند اعلام نظر امروز سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، تکلیف مدارس و خانواده ها را پس از یک هفته مشخص کرد اما نباید از این موضوع غافل شد که مخالفت ها و اظهارات متناقض در حالی برای بار دوم پیرامون موضوع بازگشایی مدارس از سوی مسئولان ذیربط مطرح می شود که ثمره آن تنها سردرگمی و نگرانی بیشتر والدین است .
منبع: ایسنا