«بازدهی مطالعه خودتونو بالا ببرید»
چه خوب چه بد، درس خواندن قسمتی از زندگی یک دانش آموز است. در واقع درس خوندن مهارتی است که نیاز به سعی، تلاش، آزمایش و خطا دارد. اگه دنبال راه کارهایی برای درس خواندن هستید این متن را تا آخر بخونید.
1.خود را برای موفقیت آماده کنید
یکی از مفید ترین راهها برای شروع درس خواندن این است که خود را از همان ابتدا آمادهی موفق شدن کنید.
2.از کتابها و جزوههای چاپی استفاده کنید
هرچند وسایل الکترونیکی و فضای مجازی راحت و در دسترس هستند اما تحقیقات نشان دادهاند که هنوز هم نوشتههای چاپی از هر وسیلهی دیگر برای درس خواندن مناسبتر هستند. برخی دانشمندان عقیده دارند که کار کردن با موس یا صفحهی موبایل باعث افزایش دقت و تمرکز هنگام درس خواندن میشوند اما بیش از نود درصد دانش آموزان درس خواندن با نسخههای چاپی را به درس خواندن با فضای مجازی ترجیح میدهند. علاوه بر آن دانش آموزان با استفاده از نسخههای چاپی بهتر در امتحاناتشان عمل میکنند.
3.ابتدا ورزش کنید
در مطالعات پزشکی و روانشناسی تاثیر سودمند ورزش کردن بر عملکرد مغز به طور کامل ثابت شده است. ورزش کردن باعث میشود اکسیژن و مواد مغذی به مغز برسند. حتی یک ورزش کوتاه قبل از شروع درس خواندن باعث میشود شما هشیار و آمادهی یادگرفتن مطالب جدید باشید.
4.آرام باشید
استرس مانع یادگیری است. دانشمندان دریافتهاند که هنگام استرس در بدن هورمونهایی فعال میشوند که مانع رسیدن اطلاعات به مغز میشوند. اگر در زمان درس خواندن استرس دارید با اندکی ورزش و یا تنفس عمیق به خودتان استراحت دهید.
5.محیط درس خواندن خود را عوض کنید
عوض کردن محیط باعث افزایش تمرکز و بهبود یادگیری میشود. روانشناسان باور دارند عوض کردن محیط درس خواندن حتی از یک اتاق به اتاقی دیگر در افزایش تمرکز و حافظه بسیار مؤثر است.
6.بلافاصله پس از خواندن مرور کنید
پس از اینکه مطلبی را از کتاب خواندید و مفهوم آن را درک کردید کتاب را ببندید و مطالبی را که یاد گرفتید در ذهنتان مرور کنید. این کار باعث میشود آن مطلب در حافظهی بلند مدت شما ذخیره شود.
7.از کارت استفاده کنید
برای حفظ مطالب خصوصا لغات دروس ادبیات یا زبان کارتهایی تهیه کنید و یک طرفشان کلمه یا سوال و طرف دیگر معنی کلمه یا جواب آن سوال را بنویسید. با نگاه کردن به کلمه یا سوال سعی کنید جواب را به خاطر بیاورید، اگر جواب درست بود کارت را کنار بگذارید در غیر این صورت کارت را نگه دارید و در آخر دوباره سراغش بروید.
8.در آزمونهای آزمایشی شرکت کنید
آزمونهای آزمایشی شما را با شرایط و محیط آزمون آشنا میکنند و به شما در نحوهی خواندن و دسته بندی مطالب برای آزمون کمک میکنند.
9.بین مطالب ارتباط پیدا کنید
بزرگترین فرق بین کسانی که سریع یاد میگیرند و کسانی که کند یاد میگیرند این است که کسانی که سریع یاد میگیرند در واقعا توانایی پیدا کردن ارتباط بین مطالب را در خودشان تقویت کردهاند و این اطلاعات را به هم متصل میکنند.
10.خود را جای معلم بگذارید
تحقیقات نشان دادهاند که هنگامی که کسی درس را به این هدف میخواند که آن را آموزش دهد باعث میشود مطالب بهتر در حافظهاش بماند. دلیلش این است که معلم ها نه تنها برای یادگیری و یاد دادن بلکه برای پیدا کردن نکات کلیدی و توصیف آنها برای دیگران به طور واضح خود را آماده کردهاند.
11.ظرف مغزتان را لبریز نکنید
هنگامی که بخشی از درس خواندنتان تمام میشود و از یادگیری خود راضی هستید بعد از احساس رضایت به جای ادامهی خواندن به گنجایش مغز خود فکر کنید. اگر بیش از حد بخوانید مطالب قبلی را فراموش خواهید کرد. پس بهتر است به اندازهی ظرفیت مغرتان مطلب وارد آن کنید.
12.از انجام چند کار همزمان با هم بپرهیزید
ممکن است فکر کنید وقتی دارید همزمان پیام میفرستید و درس میخوانید دارید با یک تیر دو نشان میزنید اما میزان یادگیری خود را کم میکنید. براساس شواهد ،انجام کارهای متفرقه حین درس خواندن نه تنها زمان درس خواندن شما را طولانیتر میکند بلکه از موفقیتتان جلوگیری میکند.
13.روی یک موضوع برای زمان طولانی متمرکز نشوید
اگر از خواندن صفحات کتاب تاریخ، واکنشهای شیمیایی و.... به طور مکرر در طول روز خسته و کلافه نمیشوید باید خیلی خوش شانس باشید. باید در طول روز به درسهایتان تنوع بدهید تا از خواندن مکرر یک درس کلافه نشوید.