روش های یادداشت برداری برای کنکور


"روش های یادداشت برداری برای کنکور"

حاشیه نویسی

ساده ترین روش یادداشت‌برداری برای کنکور برای ما این است که در حاشیه صفحات کتاب درسی خودمان در زمان درس دادن معلم یا خواندن آن درس، نکات مهم را بنویسیم. بهتر است که سعی کنیم نوشته هایمان مرتب باشد تا موقع مرور کردن آن ها دچار دردسر نشویم.

استفاده از جدول

کشیدن جدول هم می تواند یک روش از یادداشت‌برداری برای کنکور باشد. جدول‌ها باعث مرتب شدن مطالب ما می شوند. شما می توانید اطلاعات یا روش های مربوط به یک مبحث را وارد یک جدول کنید تا فهم آن مطالب در مرورهای بعدی وقت بسیار کمتری از شما بگیرد. مثلا برای یادگیری مبحث حرکت‌شناسی می‌توانید جدولی رسم کنید که ردیف های آن بیانگر نوع حرکت (بدون شتاب، شتاب ثابت، شتاب متغیر) و ستون‌های جدول نیز می‌تواند معرف فرمول‌ها یا نمودارهای مکان، سرعت و شتاب این حرکت‌ها باشد. بنابراین هنگام مرور مبحث حرکت‌شناسی با نگاه سریع به این جدول اطلاعات مربوطه را به خاطر خواهید آورد.

دسته بندی کردن مطالب

یکی دیگر از روش های یادداشت‌برداری برای کنکور دسته‌بندی کردن مطالب است. برای این کار اول ما با دسته‌بندی های کلی‌تر شروع می‌کنیم و بعد کم کم تعداد دسته‌بندی‌های کوچک‌تر را در آن‌ها قرار می‌دهیم. این کار برای سازماندهی کردن مطالب درسی به ما کمک می‌کند و همچنین زمانی که می‌خواهیم مطالب را مرور کنیم، کار راحتی خواهیم داشت. با این که این روش، روش موثری است اما یک مشکل دارد و آن وقت گیر بودن این روش است. برای دسته بندی کردن مطالب می توانید از نمودار درختی استفاده کنید.

هایلایت کردن و علامت زدن

یکی از روش های ساده و رایج دیگر که معمولا اغلب دانش‌آموزان از آن استفاده می‌کنند، هایلایت کردن و علامت گذاشتن مطالب مهم است. با این کار ما در هنگام خواندن مطالب می‌توانیم به راحتی متوجه مطالب مهم شویم.

خلاصه نویسی

خلاصه‌نویسی هم مانند یادداشت‌برداری یکی از روش های کارآمد برای کنکور و مطالعه است که می‌تواند در به خاطر سپردن مطالب، یادگیری و تمرکز بهتر در هنگام مطالعه، صرفه‌جویی در زمان مطالعه و داشتن جزوات کم حجم به ما کمک کند.

انواع روش های خلاصه نویسی:

استفاده از کلمات هم معنی

یکی از روش‌ها در خلاصه‌نویسی کنکور استفاده از کلماتی است که ساده‌‍تر به یاد می‌آید و آسان‌تر به یاد سپرده می‌شوند. بعضی اوقات در هنگام خواندن و یادگیری مطالب ممکن است ما با کلماتی روبه‌رو شویم که به یاد سپردن آن‌ها برای ما سخت باشد. در این صورت می‌توانیم در خلاصه‌نویسی‌های خودمان از کلمات ساده‌تر که همان معنی را می‌دهند استفاده کنیم.

نوشتن کلمات کلیدی و نکات مهم

بعضی افراد برای خلاصه‌نویسی کنکور از کلمات کلیدی استفاده می‌کنند. کلمات کلیدی، کلماتی هستند که نکته اصلی را دربردارند. در این نوع خلاصه‌نویسی از نوشتن کلمات اضافی دیگر خودداری می‌شود. مثلا اگر این جمله که "ما در فصل پاییز که فصل برگ ریزان است به مدرسه می‌رویم" جز نکات اصلی درس باشد. کلمات پاییز و مدرسه و برگ، کلمات کلیدی محسوب می‌شوند. فرد در خلاصه‌برداری خود همین سه کلمه را می‌نویسد و  سایر کلمات را به صورت تصویر ذهنی، در ذهن خود نگه می‌دارد.

تدوین و گردآوری: کلینیک مشاوره گاج