معرفی
رشته تکنولوژی پرتوشناسی یا رادیولوژی یکی از شاخههای علوم پزشکی است که نحوه تصویربرداری از اعضای مختلف بدن را برای تشخیص پزشکی آموزش میدهد. هدف از رشته رادیولوژی تربیت کارشناسانی است که با دستگاههای تصویربرداری پزشکی نظیر سیستمهای دیجیتال، CT، MRI آشنا شده و بتوانند تصویربرداریهای اختصاصی و نسبتا دشوار نظیر سیستم گوارش، عروق و ادرار انجام دهند و امکان همکاری در پژوهشهای مربوط به تشخیص پزشکی را داشته باشند.
تواناییها و مهارتهای لازم
علاقه به کار در محیط بیمارستانی و درمانی، ارتباط عمومی بالا و تسلط به دروس زیستشناسی، ریاضی و فیزیک به خصوص ریاضی و فیزیک از جمله مهارتهای لازم برای موفقیت در این رشته میباشند.
مقاطع بالاتر تحصیلی
رشتههایی که فارغالتحصیلان کارشناسی رادیولوژی میتوانند در مقطع ارشد ادامه دهند عبارتند از: مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)، مهندسی پزشکی (زیست مواد)، اپیدمیولوژی، ارزیابی فناوری سلامت، اقتصاد بهداشت، انفورماتیک پزشکی، آمار زیستی، رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی، فناوری اطلاعات سلامت، علوم تشریحی، فیزیک پزشکی، کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، نانوتکنولوژی پزشکی، زیست فناوری پزشکی، رفاه اجتماعی، علوم داروهای پرتو زا، تاریخ علوم پزشکی، آموزش پزشکی، مدیریت برنامهریزی الکترونیکی در علوم پزشکی، فناوری تصویربرداری پزشکی
کاربرد این رشته و وضعیت بازار کار
کارشناسان این رشته تصویربرداری اختصاصی یا تصویربرداری تداخلی مانند تصویربرداری از دستگاه گوارش یا عروق را بر عهده دارند. همچنین کار با دستگاههایی مثل توموگرافی و MRI در محدوده فعالیت کارشناس این رشته است. در کل فارغالتحصیلان کارشناسی این رشته در مؤسسههای تصویرنگاری و بیمارستانها میتوانند به عنوان رادیولوژیست فعالیت کنند.