معرفی
علوم دامی، شاخهای از مهندسی کشاورزی است که با پرورش و اصلاح نژاد دام، تغذیه دام و مدیریت آن سروکار دارد. این رشته که در گذشته دامپروری خوانده میشد، درباره پرورش دام و طیور، ماهی و زنبور عسل اطلاعات مناسبی به دست میدهد. علاوه بر آن، موضوعات دیگری نظیر مطالعه و بررسی زمینههای فیزیولوژی، تغذیه و اصلاح نژاد دام در این رشته مورد توجه قرار میگیرد. هدف این رشته، بالا بردن تولید اقتصادی با رعایت جنبههای اصول بهداشت و مدیریت در پرورش دام و نگهداری محصولات مربوطه، نیل به خودکفایی در تهیه پروتئین حیوانی مورد نیاز کشور، تولید الیاف دامی، تولید پوست برای انواع چرم، تولید انرژی برای کارهای کشاورزی و حمل و نقل و استفادههای تفریحی مانند اسب سواری است. این رشته در مقطع کارشناسی دارای 2 گرایش دام و طیور میباشد.
تواناییها و مهارتهای لازم
داشتن روحیه کار در محیطهای کشاورزی و روستایی در کنار حیوانات و گیاهان، برخورداری از قدرت جسمی لازم و تبحر در درسهای علوم پایه مخصوصاً زیستشناسی از جمله مهارتهای لازم برای موفقیت در این رشته میباشند.
مقاطع بالاتر تحصیلی
این رشته در مقطع کارشناسیارشد در 2 گرایش ارائه میشود: مهندسی کشاورزی ـ علوم دامی(با 7 گرایش) و مهندسی کشاورزی ـ پرورش و تولید طیور
کاربرد این رشته و وضعیت بازار کار
دانشآموختگان کارشناسی این رشته میتواند در فعالیتهایی از قبیل: مدیریت واحدهای تولیدی دولتی، تعاونی و خصوصی دامپروری، کارشناسی مختصص برنامهریزی در زمینههای مختلف علوم دامی در سازمانهایی چون وزارت کشاورزی، جهادسازندگی و غیره و تدریس در هنرستانهای کشاورزی و کارشناسی امور آموزشی و تحقیقاتی در مراکز آموزش عالی، تحقیقاتی و مشاورهای حضور داشته باشند.