از کنکور فرهنگیان چه خبر؟
از کنکور فرهنگیان چه خبر؟
در هفتم و هشتم اردیبهشت 1403 برای اولین بار در کشور، کنکور اختصاصی فرهنگیان برای پذیرش دانشجو-معلم با رویکرد جدید برگزار خواهد شد. در این کنکور تمامی داوطلبان کنکور سراسری حق ثبت نام داشتند و جمعیتی بالغ بر 690 هزار نفر ثبت نام کرده اند که انتخاب رشته این داوطلبان احتمالا تا پایان دیماه 1402 و قبل از برگزاری کنکور سراسری به انجام خواهد رسید.
کنکور اختصاصی فرهنگیان از دو بخش آزمونی و دو مرحله اعلام نتیجه تشکیل شده است. در آزمون اردیبهشت ماه فرهنگیان، حداقل دو نوع دفترچه سوال در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.
الف- دفاتر سوالات اختصاصی مربوط به دروس تخصصی رشته اصلی داوطلب (ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان)، با سهم 60 درصدی در اعلام نتیجه اولیه و سهم 15 درصدی در اعلام نتیجه نهایی.
ب- دفترچه سوالات اختصاصی فرهنگیان شامل: هوش و استعداد معلمی با ضریب 3 و تعلیم و تربیت اسلامی با ضریب 2، با سهم 40 درصدی در اعلام نتیجه اولیه و سهم 10 درصدی در اعلام نتیجه نهایی.
اخیرا از سوی سازمان سنجش، منابع آزمون بخش کنکور فرهنگیان (دفترچه اختصاصی فرهنگیان)، در قالب سه فصل از کتاب مهارتهای معلمی، استاد محسن قرائتی و تعدادی از دروس دین و زندگی پایه های دهم و یازدهم به تفکیک دو گروه علوم انسانی و غیر علوم انسانی معرفی شده است که لازم است همه متقاضیان دانشگاه فرهنگیان علاوه بر دروس رشته خود، بر این منابع نیز تسلط جدی داشته باشند لازم به ذکر است برای بخش هوش و استعداد معلمی بنا به دلایل منطقی، تاکنون منبع خاصی، معرفی نشده است.
دو بخش اعلام نتیجه در این آزمون نیز وجود دارد:
اعلام نتیجه اولیه چندبرابر ظرفیت
اعلام نتیجه پذیرفته شدگان نهایی
مرحله اول اعلام نتیجه چندبرابر ظرفیت پس از برگزاری آزمون اردیبهشت ماه است (احتمالا تا اواخر اردیبهشت ماه) که در این مرحله پذیرفته شدگان چند برابر نیاز آموزش و پرورش، به مراکز تخصصی حضوری سنجش آموزش و پرورش معرفی و در فرایند ارزیابی شایستگی معلمی قرار می گیرند.
در این مرحله، با ارزیابی عمومی و تخصصی و طی مراحل گزینش، مصاحبه و معاینات پزشکی، نمرات حاصل از ارزیابی تمامی افراد معرفی شده مشخص و همزمان با آن، نتایج امتحانات نهایی برگزار شده در خرداد ماه هم، بصورت نمرات تراز شده، از سوی آموزش و پرورش به سازمان سنجش اعلام می گردد.
در مرحله پایانی اعلام نتیجه، پذیرفته شدگان نهایی بر اساس:
50 درصد سهم سوابق تحصیلی(نمرات امتحانات نهایی خرداد ماه دوازدهم)
25 درصد سهم مجدد نمرات کنکور سراسری اردیبهشت ماه (شامل: 15 درصد نمره کل کنکور سراسری رشته اصلی داوطلب بعلاوه 10 درصد سهم نمره کل سوالات دفترچه آزمون فرهنگیان)
25 درصد سهم نمرات حاصل از ارزشیابی شایستگی معلمی (مراحل مصاحبه و گزینش و .... )
توسط سازمان سنجش مشخص و برای ادامه تحصیل چهارساله به دانشگاههای فرهنگیان کشور معرفی خواهند شد.
لازم به تاکید است یقینا تا زمان برگزاری کنکور فرهنگیان شاهد تغییرات فراوان دیگری در نحوه انجام آزمون و پذیرش دانشجو در این کنکور نوپا خواهیم بود که از سوی سازمان سنجش (sanjesh.org) رسما اطلاع رسانی خواهد شد.
بیشتر بخوانید ...
تصحیح همه امتحانات نهایی از خرداد امسال الکترونیکی خواهد بود
تصحیح همه امتحانات نهایی از خرداد امسال الکترونیکی خواهد بود
تهران (پانا) - وزارت آموزش و پرورش با توجه به اهمیت آزمونهای نهایی برای دانشآموزان، خانوادهها و جامعه، در نظر دارد در انتشار سلسله خبرهایی، اقدام به اطلاعرسانی مناسب به خانوادهها و دانشآموزان در مورد فرایند امتحانات نهایی کند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، آزمون امتحانات نهایی سال جاری به دلیل تاثیر آن در سوابق کنکور دارای اهمیت زیادی برای دانشآموزان و خانوادههای آنان است. لذا آموزش و پرورش برای انجام دقیق و بدون خطای این آزمونها برنامهریزی کرده است. یکی از کارهای مهمی که در آزمونهای امتحان نهایی باید صورت گیرد، تصحیح سوالات امتحانات نهایی است. این تصحیح باید طوری دقیق باشد که حقی از دانشآموزی ضایع نشود.
بنابراین براساس تکلیفی که طبق مصوبات به آموزش و پرورش شده، راهحل جدی برای رفع این مشکل، تصحیح الکترونیکی بود از خرداد پارسال به صورت آزمایشی برای حوزههای خارج از کشور و از دیماه برای یک حوزه در هر استان انجام شد و از خرداد امسال، تصحیح دستی برگهها به کلی جمع میشود و تصحیح برگههای امتحانات نهایی در کل کشور به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.
در تصحیح الکترونیکی، مصحح دوم، نظرات مصحح اول را نمیبیند و اگر اختلاف نظری بین مصحح اول و دوم وجود داشته باشد به مصحح سوم ارجاع داده میشود. همچنین سه نوبت، راهنمای تصحیح به سوالات ارسال میشود و برای مصححینی ابلاغ صادر میشود که مورد تایید گروههای آموزشی باشند. همچنین جمع نمره هر صفحه را سامانه انجام میدهد و نمره نهایی را هم سامانه، جمع و ثبت میکند.
بیشتر بخوانید ...
تصحیح سوالات و تولید کارنامه آزمون های نهایی چگونه است؟
تصحیح سوالات و تولید کارنامه آزمونهای نهایی چگونه است؟
تهران (پانا) - مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش با توجه به اهمیت آزمونهای نهایی برای دانشآموزان، خانوادهها و جامعه در نظر دارد طی انتشار سلسله خبرهایی، اقدام به اطلاعرسانی مناسب به خانوادهها و دانشآموزان در مورد فرایند امتحانات نهایی کند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش؛ آزمون امتحانات نهایی سال جاری به دلیل تاثیر آن در سوابق کنکور دارای اهمیت زیادی برای دانشآموزان و خانوادههای آنان است. لذا آموزش و پرورش برای انجام دقیق و بدون خطای این آزمونها برنامهریزی کرده است.
یکی از کارهای مهمی که در آزمونهای امتحان نهایی باید صورت گیرد، تصحیح سوالات و تولید کارنامه آزمونهای نهایی به صورت امن، مکانیزه، با کمترین خطا و سوگیری مثبت و منفی از سوی مصححان و... است. روند تصحیح سوالات و تولید کارنامه آزمونهای نهایی به طور خلاصه در زیر آمده است:
پاسخبرگهای تمامی حوزهها به صورت رندم (تصادفی) توسط سامانه هوشمند به مصححانی خارج از استان محل آزمون ارسال میشود.
توزیع تصویر پاسخبرگ بینام (کدگذاری شده) توسط سامانه بین مصححین در سطح کشور
تصحیح تصویر هر پاسخبرگ با استفاده از رایانه توسط 2 مصحح مستقل
احصاء و ثبت نمره نهایی توسط سامانه
تولید کارنامه و اعلام نتیجه
بیشتر بخوانید ...
فعالیت داوطلبان در گروه ها و کانال های مدعی تقلب موجب محرومیت از آزمون سراسری می شود
فعالیت داوطلبان در گروهها و کانالهای مدعی تقلب موجب محرومیت از آزمون سراسری میشود
مدیرکل حراست سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه سلامت آزمون سراسری خواسته و مطالبه ملی است در مورد عضویت داوطلبان در گروهها و کانالهای فضای مجازی مدعی تقلب هشدار داد و افزود: ارسال مدارک، پرداخت هرگونه وجه و تبانی در این گروه ها موجب محرومیت در آزمون سراسری می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، مختار کاظمزاده با اشاره به اهمیت موضوع سلامت آزمونها گفت: شناسایی و پیشگیری از تخلف و مقابله با اقدامات برنامهریزی شده گروههای سوداگر و سودجو که موجب نگرانی داوطلبان پرتلاش میشود، از اهداف اصلی مسئولان و مجریان حفاظت آزمونها است چرا که این موضوع مورد حمایت قاطبه مردم است و ما با رصد و پایش اطلاعاتی، نوید برگزاری آزمونی سالم را به داوطلبان میدهیم.
وی درباره نخستین اقدام پیشگیری از تخلف گفت: از مدتها قبل از برگزاری آزمون، رصد و شناسایی مدعیان تقلب در کانالها و گروههای اجتماعی مجازی به عنوان مهمترین اقدام پیشگیرانه در حال انجام است و این گروهها تحت کنترل نهادهای اطلاعاتی، امنیتی و به ویژه پلیس فتا قرار دارند که در این زمینه با توجه به الزامات قانونی و با تمام توان در کنار داوطلبان و خانوادههای آنان خواهیم بود و آماده دریافت هرگونه گزارش های مردمی هستیم.
کاظمزاده افزود: داوطلبان با توجه به اینکه در یک سال و یا حتی سالهای متمادی برای موفقیت در آزمون سراسری برنامهریزی و تلاش کردهاند و با صرف وقت و انرژی خود و خانوادهها آماده شرکت در آزمون سراسری شدهاند، انتظار دارند که در یک رقابت سالم و ایمن شرکت کنند و نتیجه متناسب با تلاشهای خود را دریافت کنند و شاهد تحقق عدالت آموزشی در جامعه باشند.
بیشتر بخوانید ...